2/03/2014

Muffins

Υλικά συνταγής
  • 2 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 φλιτζ. ζάχαρη
  • 1 φλιτζ. φρούτα φρέσκα ή αποξηραμένα ή κατεψυγμένα (μήλα, φρούτα του δάσους, σταφίδες κ.λπ.)
  • 2/3 φλιτζ. γάλα
  • 1/2 πλάκα βούτυρο λιωμένο και χλιαρό
  • 1 αυγό μεγάλο, ελαφρά χτυπημένο
 
 
 
 
 
Εκτέλεση

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170οC. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι για muffins με 12 θήκες.
 
2. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ σε μπολ. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα φρούτα. Ανακατεύουμε και κάνουμε μία λακκούβα στη μέση.
 
3. Σε μπολ βάζουμε το γάλα, το βούτυρο και το αυγό και τα χτυπάμε με σύρμα να ενωθούν. Τα προσθέτουμε στα στερεά υλικά και απαλά διπλώνουμε – ανακατεύουμε το μείγμα με ένα κουτάλι.
 
4. Ισομοιράζουμε στις βουτυρωμένες θήκες. Ψήνουμε για περίπου 20΄. Για να σιγουρευτούμε ότι ψήθηκαν πιέζουμε με το δάχτυλο την κορυφή ελαφρά και αν έχει επαναφορά είναι έτοιμα. Αλλιώς τα ψήνουμε λίγο ακόμη.
 
5. Τα αφήνουμε στις θήκες 5΄ και στη συνέχεια τα βγάζουμε σε σχάρα.


Mερίδες: 12
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 20 λεπτά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου