10/19/2013

Κέτσαπ σπιτική

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κονσερβα ολοκληρες ντοματες (σε χυμο ντοματας)
  • 1 μετριο κρεμμυδι, ψιλοκομ.
  • 3 κ.σ. ελαιολαδο
  • 2 κ.σ. πελτε ντοματας
  • 2/3 φλιτζ. μαυρη ζαχαρη
  • 1/2 φλιτζ. ξιδι (απο ελαφρυ κοκκινο κρασι)
  • 2 κ.σ. φρεσκια ριγανη
  • λιγο μοσχοκαρυδο τριμ.
  • 1 ξυλακι κανελας
  • 1 κ.γ. αλατι

Φτιάχνει
3 βαζα μετριου μεγεθους.
AdTech Ad

Πώς το κάνουμε:

  1. Λειωνουμε τις ντοματες στο μουλτι μεχρι να γινουν ενας απαλος πουρες.
  2. Ζεσταινουμε το ελαιολαδο σε ενα μεγαλο βαρυ τηγανι και μαγειρευουμε το κρεμμυδι σε μετρια φωτια για 8 λεπτα ανακατευοντας το.
  3. Προσθετουμε τις ντοματες, τον πελτε, τη μαυρη ζαχαρη, το ξιδι, τη ριγανη, το μοσχοκαρυδο, την κανελα, το αλατι και σιγοβραζουμε χωρις να σκεπασουμε το τηγανι περιπου 1 ωρα μεχρι να πηξει αρκετα.
  4. Ανακατευουμε συχνα οσο σιγοβραζει η κατσαπ και ποιο συχνα προς το τελος για να μη μας καει.
  5. Βγαζουμε το ξυλο κανελας και αλεθουμε την κετσαπ σε δοσεις στο μπλεντερ μεχρι να γινει απαλη
  6. Την αφηνουμε να σταθει για να κρυωσει σε θερμοκρασια δωματιου. Μετα τη βαζουμε στο ψυγειο, σκεπασμενη για 2 ωρες ή και 1 βδομαδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου