2/03/2014

Σοκολατένια καρδιά με κόκκινα φρούτα

Υλικά συνταγής


  • 125 γρ. σοκολάτα 60-70 % περιεκτικότητα σε κακάο
  • 125 γρ. βούτυρο
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 4 μεγάλα αβγά χωρισμένα
  • 1 κ.σ. αλεύρι κοσκινιμένο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Για το γαρνίρισμα
  • κόκκινα φρούτα
  • καρούλια σοκολάτας
Εκτέλεση
Θα χρησιμοποιήσουμε φόρμα καρδιά καλά βουτυρωμένη και πασπαλισμένη με κακάο ή αλεύρι. Προθερμαίνουμε καλά το φούρνο στους 170 C.
Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα και τη λιώνουμε με το βούτυρο σε μπεν μαρί. Αφήνουμε να γίνει το μείγμα χλιαρό. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τους κρόκους, το αλεύρι, το αλάτι και τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά. Χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι μέχρι να σχηματίσουν απαλές κορυφές, για περίπου 2-3' σε μεσαία ταχύτητα. Απαλά διπλώνουμε τα ασπράδια στο μείγμα σοκολάτας. Αδειάζουμε τη φόρμα και ψήνουμε για 30'περίπου μέχρι να σταθεροποιηθεί η επιφάνεια. Αφήνουμε να κρυώσει στη φόρμα και ξεφορμάρουμε. Γαρνίρουμε με κόκκινα φρούτα και καρούλια σοκολάτας.

Mερίδες: 4
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 30 λεπτά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου