2/03/2014

Πράσινη σαλάτα με Λευκή Κρέμα Βαλσαμικού Πορτοκάλι & Λεμόνι Kalamata Papadimitriou, φρούτα και μανούρι

Υλικά συνταγής


  • 200γρ. διάφορες πράσινες σαλάτες
  • 1 πορτοκάλι σαγκουίνι (φιλέτο)
  • 2 κ.σ. σπόρους όπως κολοκυθόσπορο, ηλιόσπορο, κλπ
  • 2 κ.σ. αποξηραμένο κρανμπερι ή σταφίδες
  • 1/2 καθαρισμένο ρόδι
  • 100 γρ. μανούρι σε κυβάκια
  • Για τη σος
  • ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι (ακέρωτο)
  • χυμός από 1 πορτοκάλι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. Μουστάρδα Τσίλι & Πάπρικα Kalamata Papadimitriou
  • 1 κ.γ. Λευκή Κρέμα Βαλσαμικού Πορτοκάλι & Λεμόνι Kalamata Papadimitriou
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
Εκτέλεση
Στραγγίζουμε και χοντροκόβουμε όλα τα λαχανικά σε μπολ. Προσθέτουμε το φιλέτο πορτοκαλιού, τους σπόρους, το κράνμπερι ή τις σταφίδες, το ρόδι και το μανούρι.
Για τη σος: Σε ένα μπρίκι βάζουμε το χυμό πορτοκαλιού με τη ζάχαρη και σε χαμηλή φωτιά τον συμπυκνώνουμε , δηλαδή βράζουμε να μειωθεί στο 1/3 του όγκου του. Αφήνουμε να κρυώσει. Προσθέτουμε το ξύσμα, τη μουστάρδα, το balsamico και το αλάτι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το λάδι και με το σύρμα χτυπάμε να πυκνώσει. Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη βινεγκρέτ και σερβίρουμε.


Mερίδες: 2
Χρόνος Μαγειρέματος: 10 λεπτά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου