2/03/2014

Λικέρ κεράσι

Υλικά συνταγής


  • 1 κιλό κεράσια
  • 1 λίτρο κονιάκ
  • 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 3 μοσχοκάρφια (γαρίφαλα)
  • 1 αποστειρωμένη γυάλα ή 2 αποστειρωμένα μπουκάλια
Εκτέλεση
Διαλέγουμε γερά, σφιχτά και γλυκά κεράσια. Αφαιρούμε τα κοτσάνια τους. Με το ειδικό εργαλείο ή με μία φουρκέτα αφαιρούμε και τα κουκούτσια και συλλέγουμε τα ζουμιά που στάζουν μέσα σε μπολ.
Κάνουμε στρώσεις τα κεράσια με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε και το χυμό που έχουν βγάλει, καθώς αφαιρούσαμε τα κουκούτσια. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για μία νύχτα στο ψυγείο.
Την επόμενη μέρα θα δούμε ότι η ζάχαρη έχει λιώσει σε σιρόπι. Ανακατεύουμε πολύ καλά και μεταφέρουμε το μείγμα σε γυάλινο βάζο με καπάκι που κλείνει αεροστεγώς. Προσθέτουμε το αλκοόλ και τα μυρωδικά και σφραγίζουμε τη γυάλα. Την αφήνουμε σε σκοτεινό σημείο για ένα μήνα. Πότε πότε ανακινούμε το βάζο.
Σουρώνουμε δύο φορές το λικέρ σε φίλτρο του καφέ. Το μοιράζουμε σε μπουκάλια και το διατηρούμε παγωμένο στο ψυγείο.

Για 2 μπουκάλια λικέρ
Χρόνος ωρίμανσης: 1 μήνας

Χρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου