Κριθαρότο
Τι χρειαζόμαστε:
- 400γρ ζωμός λαχανικών
- 250γρ κριθαράκι
- 1 μεσαίο κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- 1 μεγάλη τομάτα τριμμένη
- 200γρ φέτα
- 1/4 κουτ. γλυκού θυμάρι
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας βούτυρο
- αλάτι- πιπέρι
Πώς το κάνουμε:
- Ζεσταίνουμε το ζωμο.
- Σε
βαριά φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε τη μισή
ποσότητα από το κριθαράκι. Μόλις πάρει λίγο χρώμα ρίχνουμε και το
υπόλοιπο ώστε να έχουμε δύο χρώματα.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ανακατεύοντας συνεχώς και σβήνουμε με το κρασί.
- Προσθέτουμε την τομάτα, αλάτι και θυμάρι.
- Ρίχνουμε σιγά σιγά το ζεστό ζωμό στο κριθαράκι και ανακατεύουμε.
- Μόλις είναι έτοιμο (περίπου 20 λεπτά) βάζουμε πιπέρι, το βούτυρο για να γυαλίσει και στο τέλος τη φέτα.
- Καλύπτουμε με πετσέτα για να μην στεγνώσει και το σερβίρουμε ζεστό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου