10/19/2013

Αρωματικό ζυμάρι πίτσας χωρίς μαγιά

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 ποτήρι του νερού γάλα (χλιαρό)
  • 1 ποτήρι του νερού ηλιέλαιο
  • 4 1/2 ποτήρια του νερού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. σκόρδο τριμμένο
  • 1/2 κ.γ. αποξηραμένο βασιλικό

Πώς το κάνουμε:

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά μας εκτός από το αλεύρι και με ένα κουτάλι ανακατεύουμε καλά.
  2. Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι, συνεχίζοντας να ανακατεύουμε με το κουτάλι μέχρι να αρχίζει να σχηματίζεται το ζυμάρι μας.
  3. Με το χέρι μας αρχίζουμε να ζυμώνουμε μέχρι να πετύχουμε μια μαλακιά ζύμη.
  4. Σκεπάζουμε το μπολ μας με μια μεμβράνη ή πετσέτα και το αφήνουμε περίπου 1 ώρα να φουσκώσει.
  5. Τέλος με ένα πλάστη ανοίγουμε το ζυμάρι μας και το τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψάκι.
  6. Γεμίζουμε την πίτσα μας με οποιαδήποτε υλικά της αρεσκείας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου