4/20/2012

Creme Brulee με κακάο

Τι χρειαζόμαστε:

  • 375 γραμμ. κρέμα γάλακτος
  • 260 γραμμ. ζάχαρη
  • 5 κρόκοι
  • 50 γραμμ. κακάο κοσκινισμένο
  • 125 γραμμ. γάλα
  • ζάχαρη για το κάψιμο (περίπου 50 γραμμ.)

Πως το κάνουμε:
  1. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με το γάλα και το κακάο.
  2. Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και όταν ασπρίσουν ρίχνουμε στο γάλα. Ανακατεύουμε καλά και φιλτράρουμε.
  3. Γεμίζουμε ατομικές φορμίτσες και τις τοποθετούμε σε ταψί με νερό, που να φτάνει στα 3/4 του ύψους των μπολ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 30-40 λεπτά.
  4. Λίγο πριν σερβίρουμε και αφού η κρέμα έχει κρυώσει πολύ καλά, πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και την καίμε στο γριλ για 1-2 λεπτά μέχρι να καραμελώσει η ζάχαρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου